štvrtok 6. marca 2008

Sme...

Vášeň.

Skrytá v každom z nás, drieme a vyčkáva. Nechcená a potláčaná a presne tak nečakaná.. mihne sa v tieni, v zakázanom kúsku človeka, roztvorí čeľuste a besne zavyje. S úškrnom podíde bližšie a vnára sa.. vnára sa do každej malej čiastočky ľudskej bytosti.

Privráva sa nám.. vedie nás.. Vášeň nás ovláda. A my poslúchame.

Vášeň je ohňom. Je drogou. Príčinou. V nej žijú najsilnejšie okamihy. Potešenie z lásky.. priezračnosť nenávisti.. a extáza smútku.

Niekedy zraňuje viac, ako sme schopní uniesť.

Keby sme vedeli žiť bez vášne, možno by sme v duši našli mier. Ale boli by sme to my? Akiste prázdni. Ako izby so zavretými okenicami a zatuchnutým prachom.. Bez vášne by sme boli.. mŕtvi.

2 komentáre:

Unknown povedal(a)...

Pises o vasni dost si odporujes. Je to potom dost chaticke citanie a clovek nevie co si ma mysliet, napr. Nechcená a potláčaná - Potešenie z lásky(nechces lasku?chces ju potlacat?).A bez vasne by sme by sme nasli mier ? Myslis ze aj bez lasky je mier mozny ? Len by som chcel objasnit tvoj nazor na vasen. Ja si myslim ze vasen je korenim zivota. Bez nej by sa casto nerozhorel plamen lasky. A bez vasne by bol svet fadny a az bezcitny(bez citu, nie kruty). Vasen mozno aj zranuje ale potom je nieco zle medzi ludmi. Jasne, vasen moze viest aj k ludskemu nestastiu, ale od toho su tu ostatny aby mu pomohli, ked to nedokaze sam.

Soriri povedal(a)...

Im afraid, u dont get it.
Úvaha. nič viac k tomu netreba dodávať.